6 ludieke acties voor de 'Week van de Veiligheid' « terug


Tijdens de Week van de Veiligheid worden er verschillende scenario's geschetst waarbij aan inwoners van Breda dilemma's voorgelegd worden die de eigen verantwoordelijkheid op de proef stellen. Dit doen we op 6 verrassende momenten gedurende de week.

In dit project bundelden Imagination Lab & Tobias Ontwerpen zoals in eerdere succesvolle projecten de krachten.

  • Marnix heeft dankzij een pakkend concept met diverse acties op locatie een wezenlijke bijdrage geleverd aan de week van de Veiligheid in Breda. Marnix is een prettige persoon om mee samen te werken. Hij is betrouwbaar, zeer flexibel en communicatief. Marnix weet op een bijzonder goede wijze een balans te vinden tussen de wensen van de opdrachtgever en zijn artistiek inhoudelijke invulling hiervan.

    Jeanne Teuwsen, coördinator integrale veiligheid Breda

     

Maandag: Fietsendief

Wat zou jij doen? We sturen een fietsendief op pad die heel opzichtig sloten gaat losknippen. Hoe handel jij als iemand vraagt 'zijn' fiets vast te houden zodat het slot dan makkelijker is door te knippen? Bekijk hieronder de reacties van het winkelend publiek in Breda Centrum. 

Bekijk het verslag via YouTube.

Maandag: CyberCrime tijdens het crimineel ontbijt

Burgemeester Peter van der Velden geeft de aftrap van de Week van de Veiligheid met een crimineel ontbijt voor de belangrijkste veiligheidspartners in Breda. Wij schieten de fotoreportage geheel in stijl.

Start Week van de Veiligheid met een crimineel ontbijt

Tijdens het ontbijt komen de meest relevante veiligheidsthema’s ter sprake, waaronder CyberCrime. Vanuit dit thema geven we met een knipoog een aantal aanwezigen hun digitale leven terug. Er is namelijk vaak meer over iemand zijn privé te vinden op het internet dan ze zelf zouden willen, ook bij de crime fighters van Breda. Hieronder de reactie van één van de 'gelukkigen'.

Bekijk een reactie na onze CyberCrime actie via YouTube.

Dinsdag: Videoclip van het Donkere Dagen Offensief

Tijdens het Donkere Dagen Offensief trekken een groot aantal politie agenten en buurtpreventie leden de wijken van Breda in om bewoners te wijzen op allerlei zaken omtrent woninginbraak. In een videoclip rapt rapper MikeGee over wat hem is overkomen, de beelden van het Donkere Dagen Offensief illustreren zijn scherp gekozen teksten.

Bekijk de videoclip via YouTube.

Woensdag: We've got a pinner

Pinnen, ja graag, maar geef je pincode niet prijs! Bij de pinautomaat in een kledingwinkel staat een groot tv-scherm, hierop is via een camera het beeld te zien van de pinautomaat inclusief de toetsen. Pin je zonder je code af te schermen, dan gaan de toeters en bellen af "We’ve got a Pinner"!

Bekijk het verslag via YouTube.

Donderdag: Drukke honden actie bij Hennep Container

"Hennep kweken? Gewoon niet aan beginnen!" Op de Grote Markt staat een Hennepcontainer met een nagebootste wietkwekerij. Rond de container lopen Brabantse dames met drukke aangelijnde hondjes met een hesje waarop ‘drukke hond’ staat. De dames hebben dus geen drugs hond maar "nùn drúkken hond". Dit laten ze ook iedereen weten waarbij ze tevens kraskaarten uitdelen met hennep geur en je oproepen de wietkwekerij te bezoeken.

Grote Markt Breda Drukke honden actie nabij Hennepcontainer met een nagebootste wietkwekerij

Vrijdag: Ontruiming Avans Hogeschool

Zodra het ontruimingsalarm afgaat in de school stromen duizenden studenten én personeel naar buiten naar de centrale evacuatie verzamelplaats. Symbolisch wordt de finish van de Week van de Veiligheid gepasseerd. We filmen het gebeuren met een time-lapse techniek waardoor de video gefilmd lijkt te zijn in Madurodam. Bekijk hieronder de beelden.

Bekijk het verslag in TimeLapse via YouTube.

URL. www.breda.nl/gemeente/...

Fotoverslag van de week